A-Style beautyfarm

Service pagina

10 Slanke gewoontes

 

10 fabels over voeding

10 weetjes over gezonde voeding

10 x Wijn en gezondheid

 

 

bmi.gif
 

 

Body Mass Index calculator

(bmi calculator)

 

 

Uw gewicht  (KG)


Uw lengte (CM)


Uitkomst BMI

 

 

 

 

 

BMI

 

Classificatie

 

<18,5

Ondergewicht

 

18,5 - 24,9

Normaal

 

25,0 - 29,9

Overgewicht

 

> 30

Obesitas!
(zeer gevaarlijk overgewicht)

 

> 40

Obesitas!
morbide

 

 

 

 

Buikomtrek
Mannen

 

 

>94 cm

Extra verhoogd risico

 

>102 cm

Ernstig 
verhoogd
risico

 

Buikomtrek
Vrouwen

 

 

> 80 cm

Extra verhoogd risico

 

> 88 cm

Ernstig 
verhoogd
risico

 

 

de 10 gewoontes
van slanke mensen

 
Gewoonten die u kunnen helpen Uw Gewicht onder Controle houden

A-Style was ooit een afslank instituut.
We zijn ons gaan concentreren op beauty thermen en wellness, maar de kennis is nog aanwezig.

Hier vindt je ons onderzoek naar de gewoontes van mensen met een normaal gewicht.

10 gewoonstes van slanke mensen
(Slank = met een normaal gewicht)

Slanke mensen ....  
1. Drinken Water

Slanke mensen drinken water als het meest gebruikte drankje.
Ons lichaam heeft een water nodig, iedereen weet dat. Slanke mensen drinken veel vaker water dan mensen met overgewicht. Dus drink water! Het handigste is om een paar flesjes spa of evian o.i.d. in de koelkast te zetten.
Duur? Integendeel als je het lege flesje vult met leidingwater hou je ook nogeens extra over in je portomonai
drinkwater.gif 

Let op! drink dus vooral water! Er is geen vervanging voor water. Dus ook te veel thee, koffie, vruchtensappen is niet goed.

 

 

Slanke mensen ....  
2. Drinken geen frisdrank
Dikmaker nummer 1 zijn frisdranken. Dat komt omdat een glas fris vooral water en heel veel suikers bevat en we er veel te veel van drinken.
Vele misleidende namen doen lijken het alsof u iets gezonds drinkt, maar in werkelijkheid drinkt u

frisdrank.gifvloeibare suikerklontjes. Met een glaasje sinas op z'n tijd is natuurlijk niets mis. Het gaat erom dat mensen met overgewicht bijna geen gewoon glas water meer drinken.
Daar komt de misleiding van light-dranken nog bij.
Op reclames zien we vooral jonge vrolijke mensen frisdrank drinken maar wie goed oplet zat zien dat kinderen die veel fris drinken te dik zijn

De cijfers:
Een glas cola of sinas:   97 Kcal  (dat is veel)

Ter vergelijking

Lunch      2 boterhamen zonder boter met kaas
               en een glas thee   305 Kcal
M.A.W. 3 glazen sinas is net zoveel als een normale lunchmaaltijd

Slanke mensen ....  
3. Slaan geen ontbijt over
Een kenmerk van slanke mensen is dat ze allemaal altijd ontbijten. Dat klinkt gek, omdat je zou verwachten dat je met het overslaan van een ontbijt minder calorien binnen krijgt. Het is sowieso nooit een goed idee om ontbijt over te slaan.

ontbijt.jpgOntbijt is jumpstart uw dag,
maar er zijn meer argumenten om WEL te ontbijten. een paar op een rij:

  •  
  •  
  • Wist u dat mensen zonder overgewicht
    vrijwel allemaal de dag met
    een goed ontbijt beginnen?
  • De kans op overgewicht is 440% groter bij mensen die niet ontbijten.
  • Een stevig ontbijt met ei en spek de verbranding van calorieen stimuleert!!

Slanke mensen ....  
4. Weten wat ze kopen
Afslanken en een gezonde leefstijl begint in de supermarkt!. Als je geen snacks koopt, kun je er ook niet naar grijpen als je toch honger krijgt. Heb je fruit in huis, dan neem je een appel in plaats van een mars, snickers, drop of een appelkoek. 


Slanke mensen ....  
5. Vermijden snacks
Een open deur, die iedereen weet, maar zeker veel genoemd wordt bij mensen met een normaal gewicht

Slanke mensen ....  
6. Slaan geen maaltijd over
Slanke mensen eten regelmatig, maar niet overmatig. Hebt u ooit uw maaltijd overgeslagen om gewicht te verliezen?
Bewezen is dat dit juist averechts werkt. Zo raken diverse systemen in het lichaam in de war.

 

Slanke mensen ....  
7. Genieten van een maaltijd
gezellig_eten.gif
Mensen met een normaal gewicht genieten van eten. Ze eten over het algemeen altijd aan tafel (dus niet voor de T.V. of een snelle lunch onder het werk of al winkelend.) Dit maakt eten een genot wat het behoort te zijn. Door de normale snelheid van het eten krijg je ook tijdig het gevoel verzadigd te zijn. Als je snel eet krijg je dit signaal veel te laat. Bovendien is het veel beter voor de spijsvertering als je rustig eet. Bovendien, wat is er nu gezelliger dan heerlijk tafellen.

Slanke mensen ....  
8. Slapen goed!
nachtrust.gif
Weinig slaap is slecht voor je gewicht. Dat komt omdat slaapgebrek invloed heeft op twee bij eetlust betrokken hormonen. Door te weinig slaap wordt het evenwicht tussen deze 'eetlustregulerende' hormonen verstoord. Bij kortslapers

Één van de gewoontes van slanke mensen is dat zij voldoende slapen.
Kortslapers tot 6 uur
Voldoende slaap:  6-7,5 uur
Lang slapers: meer dan 7,5 uur

Zie ook het artikel van de "American Journal of Public Health" waarin een onderzoek over dit onderwerp staat.

Slanke mensen ....  
9. Eten rustig.
Het duurt even voor het honger gevoel verdwijnt. Door heel snel te eten, eet je veel meer dan je eigenlijk wil. Na een half uur krijg je zelf een gevoel dat je overvol zit. Slanke mensen eten rustig en kauwen goed. Zij genieten daarom veel meer van een maaltijd en eten automatisch minder.

Slanke mensen ....  
10. Weten wat ze eten
etiket_voeding.gif
Een open deur, maar toch zie je dat mensen met overgewicht het verkeerde eten, terwijl ze ervan overtuigd zijn gezond te eten.
Onlang zag ik een jong meisje met duidelijk obesitas een croissant eten. Ik zei, lekker zo'n croissant. Ze reageerde met "echt niet, ik eet dat omdat het gezond is, ik haat croissants"
(Een 'kaal' croissantje bevat 2x zoveel calorien als een sneetje brood en bevat bovendien veel verzadigd (slecht) vet
 

 

FABELTJES OVER VOEDING

1 MEERGRANEN IS GEZONDER


Hoewel de naam anders doet vermoeden is meergranenbrood niet per definitie gezonder dan bruin- of volkorenbrood
M
eergranen is een echte marketing term. Het betekent niets meer dan er meerdere graansoorten gebruikt worden.
In de warenwet worden volkorenbrood, tarwebrood en witbrood apart omschreven. Van die drie bevat volkorenbrood veruit de meeste voedingsvezels. En hoe meer vezels, hoe gezonder want de vezels zorgen onder andere voor een goede werking van de darmen. Ook komt er steeds meer bewijs dat voedingsvezels bescherming bieden o.a. hart- vaat- en suikerziekte.

Meergranen heeft dus niets met kwaliteit te maken. Soms worden zelfs slechtere graansoorten gebruikt.
Let op dat u volkoren meergranen of gewoon volkoren koopt. Dit staat altijd op de verpakking.
Staat er op de verpakking geen volkoren, koopt u dus een ongezonder brood!

Meergranen brood is bestaat meestal uit tarwebloem. Dit is een goedkopere soort met beduidend minder voedingsvezels.


2 BIOLOGISCH IS ALTIJD GEZONDER

img1.gif
Erg lekker brood, maar helaas niet volkoren! Dit brood bevat het goedkopere en minder gezonde tarwebloem
Overigens is de "oer-Pompoen Biologisch" wel volkoren


3 EEN MAGNUM HEEFT EVENVEEL VET ALS EEN PAKJE BOTER
Onzin! Een pakje boter heeft 1900 Kca.
een Magnum  300Kcal
Dit is nog altijd heel veel, net zoveel als een complete lunchmaaltijd, maar het fabeltje is wel ontkracht.

Juiste stelling zou moeten zijn:
Een magnum heeft net zoveel calorien als een uitgebreide lunch

 

 

ONDERZOEK

Mensen met goede nachtrust eten gezonder

The new study included 542 male motor freight workers, who often work long hours and have irregular shifts. The average age of the participants was 49, and 83 percent were white.

The researchers from the sleep medicine division at Harvard Medical School found that adequate sleep was a strong predictor of healthy food choices, while work experiences were not significant predictors. The findings suggest that adequate sleep mediates the effects of the workplace on healthy food choices.

"Sleep duration and sleep quality are contributing factors to increasing chronic disease trends, in that insufficient sleep duration and sleep disruption have been linked to weight gain, diabetes and early mortality in the long term," the study authors wrote. "Our findings suggest that sleep adequacy, by enhancing [healthy] dietary choices, is one means by which workplace factors may influence chronic disease risk."

Deze studie is gepubliceerd door de "American Journal of Public Health.

 

 

 

Copyright(c) 2010. A-Style beautyfarm, Nieuwegein (Utrecht)